Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Aktuality

Déčko po čtyřech kolech

publikováno 27.10.2015 (aktualizováno 04.11.2015)

Po několikaleté odmlce mají Ivančice opět svůj D tým, za který budou nastupovat především naše mladé naděje. Ambice nejsou velké, jedná se teprve o první stolnětenisové krůčky, během kterých si kluci vyzkouší, jak to chodí v dlouhodobých soutěží dospělých. V první seznamovací sezóně si vyzkoušíme jak vlastně utkání probíhá, zkusíme najít optimální složení čtyřher, naučíme se počítat zápasy a hlavně se pokusíme přenést naučené věci z tréninků do zápasů.
 
  Na svoje první utkání se Déčko vydalo do Hrušovan. Proti jejich B-týmu zjistili, že je čeká těžký boj o každý míček. Nutno přiznat, že jich nezískali moc, ale Jirkovi se v jeho posledním zápase podařilo získat alespoň čestný setík, tedy alespoň první vlaštovka. S vysokou porážkou se jelo domů, ale s úsměvem na rtech a těšením se na dalšího soupeře.

   Ve druhém kole okresní soutěže kluci poprvé vyzkoušeli výhodu domácího prostředí a hostili béčko Kratochvilky. Domácí doplnili kádr o zkušenějšího hráče, který opět začíná hrát po mnohaleté odmlce, a nastupují ve složení: Jirka Schlosser, Karel Absolín, Daniel Dedek, Lukáš Zeke a již zmiňovaná posila - Jaromír Wasserbauer.
Tento tým, složený ze samých krásných ryze českých jmen ,  přišlo podpořit i několik diváků, nejen z řad rodičů, za což děkujeme. Boj o každý set tak mohl  po zahajovacím procesu a focení  začít.
Vyšlo nám nasazení čtyřher. První dvojice Dedek-Zeke prohrála první set o dva míčky, potom už se ale bodově tak daleko nedostali. Zato druhá dvojice Schlosser-Absolín poznala radost z výhry a kluci si tak připsali svůj první BODÍK!!!
Potom už se dostal do hry i Jaromír, který postupně porážel všechny soupeře, většinou bez problémů 3:0.
K dalšímu domácímu bodu byl blízko i Karel, ten však nezvládl koncovku pátého setu a odešel od stolu po boji a dobrém výkonu s prohrou 10 v pátém. To ještě netušil, že v dalším zápase bude hrát zase pět setů, všechny budou o dva míčky a ten poslední bohužel 13 pro soupeře. I v dalších zápasech přidal vždy po setu, není proto důvod smutnit.
Dan při svých dvou zápasech byl jednou blízko vyhraného setu, ale i přes snaživý výkon si na první radost musí ještě počkat.
Dva zápasy měl před sebou i Lukáš a i ten byl blízko výhry v jednom setu. Lukáš se zlepšuje a určitě se i on bude brzy radovat.
Hrdinou dne se stal spolu s Jaromírem i Jirka, který nám všem udělal radost. Nejprve ale zkoušel nejen naše nervy. V krásném zápase, ve kterém nechyběly dlouhé výměny výborně rozehrál pátý set. Než se ale mohla rozjásat tělocvična, musel dotáhnout nepříznivý stav 6:10. Se situací si poradil bravurně a mohl se společně radovat z prvního singlového BODU, za který mu gratulujeme.
Utkání skončilo výhrou hostů 12:6, ale všichni domácí zasloužili pochvalu a jejich domácí premiéra byla po právu odměněna potleskem.

3. kolo soutěže se jelo na béčko Lomničky. Zkušený soupeř nenašel recept jen na Jaromíra, který se první dva sety musel zahřát, aby následující sety už jen vyhrával. Jirka přidal dvakrát po setu a po prohře 4 : 14 se jelo z chladné herny domů.

4. kolo se hrálo zase doma. Jednalo se o derby proti oslavanským céčkařům.
Už předem se vědělo, že soupeř bude svou hrou velmi nepříjemný. Proti těmto borcům,jejichž věkový průměr představuje zaokrouhleně 70 let, ještě naši mladí nedokážou najít recept. Desítky let zkušeností se projevily a prohru neodvrátil ani Jaromír, který si sice opět počínal nejlépe, ale zachoval si úctu před stářím a prohrou 0:3 proti osmdesátiletému Novotnému si tak trochu pokazil svou dosavadní neporazitelnost. Nutno zmínit, že se ze svého prvního vyhraného setu mohl radovat Dan. Jinak se ale domácí moc radovat nemohli. Zvláště trenéři byli tentokrát zarmouceni, protože to co už se zvládá na tréninku dobře, se bohužel nepřeneslo do hry v zápasech. Na tom se ale určitě zapracuje a další týden v dalším oslavanském derby snad budeme hrát lépe.

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

V diskuzi není zatím žádný příspěvek

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1 23 4567
8 910 11121314
15 1617 18192021
22 2324 25262728
29 30     
Nejbližší akce

Anketa

V sobotu 14. 11. 2015 odehraje naše Áčko zápas se Slatinou B. Jaké jsou vaše tipy?

  Výhra
4 (57,1%)

  Prohra
2 (28,6%)

  Remíza
1 (14,3%)



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery